Skip to content

Ambassadrice
Tessel Middag

Tessel Middag

In het kader van de goede doelen is VDM Voetbal bijzonder verheugd dat Tessel Middag bereid is gevonden om zich aan ons te verbinden      als ambassadrice van onze sportclub.

Stichting MIJN HELD

Tessel Middag is naast ambassadrice van VDM Voetbal, ook ambassadrice van een bijzonder goed doel, namelijk ‘Stichting MIJN HELD’.            VDM Voetbal heeft daarom besloten om deze stichting als ‘vaste goede doelenfonds’ te beschouwen, in ieder geval voor 3 jaar en daarnaast net      zo lang als Tessel als ambassadrice betrokken blijft bij onze sportclub en bij deze stichting.

Jeugdwedstrijden

Bij het ‘googelen’ van haar naam, is de historie van Tessel exact te achterhalen. Haar jeugdwedstrijden gespeeld bij onze buur ‘AVV Swift’.

Clubcarrière

Op 3 september 2011 maakte Tessel Middag haar debuut voor ADO Den Haag in de met 0-8 gewonnen uitwedstrijd tegen FC Zwolle. Tijdens deze wedstrijd wist zij eenmaal te scoren. In haar eerste seizoen kwam Middag tot tien treffers in achttien duels, waarmee ze gedeeld clubtopscorer werd. Tevens won ze het lands-kampioenschap met de club en ook het bekertoernooi werd winnend afgesloten. Hierna stapte Middag over naar de nieuwe ploeg van Ajax, om dit team in 2016 weer te verlaten voor het vrouwenteam van Manchester City. Manchester City maakt op 30 mei 2018 bekend dat haar aflopend contract niet wordt verlengd.      Het seizoen 2019-2020 zette Tessel haar carrière voort in Londen, bij West Ham United.

Blessureleed

Op 7 mei 2017 heeft Tessel Middag in een wedstrijd van Manchester City Women een blessure opgelopen aan haar kruisband. Zij was voor langere tijd uitgeschakeld en miste hierdoor o.a. het EK in eigen land. Op 11 maart 2018 heeft Tessel Middag voor het eerst na haar blessure 45 minuten gespeeld in een officiële wedstrijd in het tweede team van Manchester City Women. Op 10 juni 2018 liep ze weer een zware blessure op aan dezelfde knie en kruisband.

Interlandcarrière

Tessel Middag debuteerde voor het A-elftal van Nederland in de oefenwedstrijd tegen Frankrijk op 15 februari 2012. Tessel heeft inmiddels 44 interlands, en daarvan ook vele als aanvoerster, gespeeld voor het Nederlands elftal.